joi, 4 aprilie 2013

Editura Herg Benet împlineşte 2,5 ani



Pe 31 martie, editura Herg Benet a sărbătorit doi ani şi jumătate de activitate în Club Panic! din Bucureşti. Ea a luat naştere în toamna anului 2010 şi a ţintit către promovarea scriitorilor tineri, aflaţi la debut, cu o scriitură originală şi îndrăzneaţă.

Pe scena simplă a unei săli intime s-au aşezat, pe rând, autorii, ţinând între degete lucrul cel mai de preţ al unui scriitor: opera lor. Pe hârtie sau în variantă electronică, cuvintele au căpătat glas în rostirea lui: Leonard Ancuţa, Iulian Tănase, Sorin Lucaci, Lorena Lupu, Beatrice Ognenovici, Stancu Stoian, G. Bogdan, Adrian Suciu, Marius Surleac, şi mulţi alţii.

     Spectatorii şi-au încântat auzul cu pasaje din volumele: “Iubirea e amintirea unui viol”,  “Abisex”, “Autoportret gol-puşcă”, “În burta grasă a peştelui de duminică”, “Dona Juana”, “Rock în Praga”, “Ani cu alcool şi sex”, “Two Rabbit”, “Teofil şi câinele de lemn”, „electric & more”, “Antume”, “Torrent”, “Mitologii amînate”, „Zeppelin Jack”, „Când eşti obosit vrei acasă”, „Cucamonga”, „legende urbane”, dar şi fragmente din cărţile aflate în pregătire.

       Cristina Nemerovschi, autoarea romanului “Sânge satanic”, a prezentat evenimentul, onorându-i pe autori cu câte o întrebare, cochetând cu teme dintre cele mai diverse, de la motivele pentru care citim în zilele noastre şi până la filosofii preferaţi. Nu au lipsit nici concursurile cu premii în cărţi şi alte surprize cu iz intelectual, care ne-au reamintit de frumuseţea de a citi şi de a crea.
  Invitaţii speciali au fost Oliviu Crâznic, Claudiu Komartin, Anca Mizumschi şi Felix Nicolau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.