duminică, 15 decembrie 2013

IDC şi-a desemnat câştigătorii în anul neapocaliptic 2013

Ieri a fost  zi de lauri şi aplauze. Ce s-a sărbătorit? Încheierea ediţiei a IV-a a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”. Festivitatea de premierea a avut loc la ora 18:30, în Librarium SunPlaza. 


Câştigătorii au fost:


Secțiunea Poezie:

Ionela-Mădălina GROSU
Florentina Diana CRÂSTA
Sînziana ȘIPOȘ  



Secțiunea Proză scurtă:

Petre Ioan CREȚU
Patricia Iulia IANCU
Marius Mihail GABOR
Oana Andreea TĂNASE
Daniel TUDOR
Roxana SOREA
Mihai Emilian LĂPĂDAT
Daniela Georgeta NEDELCU


Din păcate o parte din ei au fost absenţi, însă cu siguranţă se vor bucura de cadouri (Moşul a venit mai devreme). Cei care au păşit însă pe podium au adus cu sine o bocceluţă de emoţii de toate culorile. Îi înţeleg perfect, doar am fost şi eu în locul lor mai anul trecut. Ciudată trecerea asta de la premiată la jurată.  

La decernarea premiilor s-a alăturat scriitorul A.R. Deleanu, lectorul Atelierelor de Creative writing de la această ediție, care a înmânat Premiul Revistei SemneBune celui mai inedit text din Caietul de Atelier IDC.

Eu am avut plăcerea să-i ofer premiul cel mare la secţiunea Poezie  Florentinei  Crâsta. 
Numbăr one in peisajul prozei a fost Marius Mihail Gabor.  


Dintre protagoniştii serii îi menţionez pe Igor Mocanu care a reprezentat Grupul Librarium, Andrei Zbârnea, managerul echipei, Cristina Nemerovschi, Liviu Drugă, Marius Lăzărescu, Dorina Tătăran şi Sabina Yamamoto. 



Juraţii au vorbit despre experienţa de cu/a/pre/legere a scriiturilor, într-o atmosferă livrescă, în compania marilor autori care ne priveau pe furişi din rafturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.