duminică, 2 februarie 2014

Prestez servicii artistice – o frumoasă nepiesă

De curȃnd am făcut cunoștință cu cea mai recentă piesă scrisă și regizată de Chris Simion, Prestez servicii artistice. Un spectacol care o să vă surprindă tocmai prin ceea ce NU este.
  
M-am așezat la una dintre măsuțele de la Godot Cafe, așteptȃndu-mă la altceva. Bate gongul de cȃteva ori, anunțȃndu-ne că vom pătrunde ȋn altă lume. Dintr-o dată, Dan Rădulescu se ȋnfățișează ȋnaintea noastră, cu o veste proastă: nu se mai ține niciun spectacol pentru că pur și simplu nu se mai poate ȋnțelege cu actorii. Ni se prezintă. E un regizor venit tocmai din America pentru a monta ceva mișto pe o scenă romȃnească.


Apar și actorii, "recuzita" (din nefericire au mai scăzut ȋn grad odată cu noul val): Valentin Teodosiu (da, vocea de la PRO Tv), Manuela Hărăbor (da, Pădureanca) și Diana Dumitrescu (corect, Cristina din Ȋngeri pierduți). Mai tȃrziu gașca va fi completată de o apariție explozivă, Corina Moise.

Ȋmpreună, cei cinci cavaleri ai apoca-lipsei ne dezvăluie o lume mai puțin cunoscută, pitită ȋn spatele cortinei... o lume a orgoliilor și tristeților, a tradiției amenințate de modernitate și a viselor ȋnfrȃnte de ambiții.

Și, după cum v-am obișnuit, vă ofer o particică din cronica de la acest spectacol care mi-a făcut seara mai frumoasă:

Acesta nu este o cronică de teatru pentru că nu există nicio piesă. Actorii au decis să părăsească scena, iar regizorul a rămas singur să anunțe spectatorii, cu părere de rău, că au dat banii degeaba. Evenimentul s-a anulat. Motivul? Nu mai are cu cine lucra, prea multe fițe.

Ce se ȋntȃmplă ȋn continuare sfidează orice așteptare. Pătrundem direct ȋn culisele unui spectacol, pe urmele creatorilor săi. Ȋn micul univers din spatele cortinei, protagoniștii ne invită să descoperim suișurile și coborȃșurile din viața oamenilor care ne mint frumos, ascunși dincolo de măștile vesele și triste.


Continuarea aici. 
Poze de pe: facebook, http://pelateatru.blogspot.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.