miercuri, 12 februarie 2014

Scrisoarea Teodorei către Moș Crăciun

Am găsit ieri scrisorica asta, ȋmpăturită ȋn patru ȋntr-un sertar cu creioane colorate. Nu știam că am păstrat-o. Ea aparține copilului Teodora de acum 13-14 ani.

Dragă Moș Crăciun,

Bineȋnțeles, nu mai trebuie să menționez minunata dată, data dintre Ajunul Crăciunului și Crăciun, ȋn care toată lumea ar trebui să fie măcar un strop mai bună. Ȋn această seară, toți te așteptăm să ne aduci daruri și bucurie mai ales. 

Ȋți scriu această scrisoare cu cel mai mare drag, deoarece tu ești un foarte important sfȃnt, fără de care beculețul din inimile fiecăruia nu s-ar mai aprinde. Ȋmi doresc atȃt de mult ca toți să creadă ȋn tine, tare mult. Sper să am puterea să-i conving  măcar pe cȃțiva să creadă ȋn tine.

Ȋn privința cadourilor, știi, cred că ȋmi doresc foarte mult acel joc. Dar mă voi strădui să mă abțin de la gȃndul că tu trebuie să-mi aduci ce-mi doresc. Atȃtea cadouri ar trebui să se ducă la atȃția copii săraci și oropsiți de soartă.

Crăciunul presupune bucurie, dragoste, prietenie,pace și tot ce e mai frumos pe pămȃnt. Ȋn primul rȃnd este nașterea lui Iisus. Fie ca toți să considere Crăciunul ca pe sărbătoarea care aduce cea mai mare bucurie și pentru care să ne amintim că trebuie să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru toate frumusețile pe care ni le-a dat și pentru că ne dă șansa să pornim de la ȋnceput și să ne ȋndreptăm greșelile.

Răspunsul la scrisoare ȋmi va dovedi și mai mult că ești lȃngă fiecare dintre noi și ne ocrotești. Ȋți mulțumesc pentru cadourile din anii trecuți care au fost superbe.

Nu trebuie să te văd ca să știu că exiști. Trebuie să ȋți simt puterea, să te simt aproape, ca ȋntotdeauna.
Poate te vom mai ȋntȃlni și altă dată, căci tu vei fi veșnic, cu ochii-ți blajini, barba albă ca țesută din fulgi de nea și zȃmbetul tău binevoitor.

p.s. să ne trimiți și nouă o scrisoare!

Cu drag,

TEODORA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.