marți, 3 iunie 2014

1 iunie - Ai venit copilărie, cu pădurea ta cu tot!

Îmi pierdusem speranța în zile bune și totuși acest 1 iunie mi-a adus atâta frumusețe și bucurie, încât îi dau și îmi dau nota 10 cu felicitări.  

Motivul? Drumul la Bookfest la lansarea lui Marius Gabor „Amor de dragul ploii” și apoi la dubla lansare a lui Carmen Zaniciuc cu ale sale volume de poezii „Un pitic nebun după tine”și „Iubesc pufos cu inimioară”, șuvoaiele de oameni grăbiți să admire coperțile (sau copertele?) noilor cărți ivite la standurile ghemuite unul într-altul și poate să le și cumpere pe unele, freamătul din Herăstrău și magia centrului vechi, oamenii cocoțați pe picioroange, chiotele copilăriei, eliberarea de fricile mele (în număr de... muulte) pentru a îmbrățișa libertatea, rătăcirea pe străduțele de lângă Cișmigiu, atmosfera familiară și catifelată de la ceainăria La un ceai unde am citit din poeziile mele în fața unor oameni zâmbitori și calzi și... simpla fericire că trăiesc Aici și Acum, cum ar spune Ekhart Tolle. 

O să mă opresc asupra evenimentului, spunând că în atmosfera blândă în care m-am cufundat, m-au vizitat niște fluturi în stomac (din aceia literari, nu amoroși). I-am lăsat să-și vadă de treaba lor și mi-am îngăduit să admir simbioza perfectă dintre altruism și artă. 

Am realizat enormitatea minusculă a zilei... de ce zic minusculă? Pentru că ea nu se observă decât în sinele meu - un omuleț timid care din când în cînd se transformă într-un spiriduș fermecat. 

Brusc, totul avea sens, toate piesele de puzzle se potriveau: rătăcirea pe străduțele din spatele Cișmigiului, sacoșele pline de recuzite așteptând cuminți să ajungă la destinație, adierea înorată a vântului de afară și liniștea așternută după atâta timp în sufletul meu ridat de griji.

Mai multe și mai puțin romanțat puteți afla despre Ghiozdănel în articolul meu din Ziarul Metropolis:

Asociația și-a propus totodată să ofere câteva burse ȋn tabăra Vara adolescenților de la Tismana pentru copiii premianți, dar fără posibilități. Acest lucru se va realiza cu siguranță în viitorul apropiat grație donațiilor primite cu această ocazie.

 Invitații evenimentului au fost actorii Daniela Nane, Istvan Teglas, precum și Grupul Vocal „Sfântul Ștefan cel Mare, al Studenților Teologi” și grupul de copii Presto. De asemenea, spectatorii s-au bucurat de câteva momente artistice oferite de voluntarii AOLN. (...)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.