marți, 3 iunie 2014

Best of Mystery & Horror #1 - povești de (ne)adormit copiii

Best of Mystery & Horror #1 - Revista de suspans apărută la Herg Benet Publishers a ajuns și în vizuina mea pe 15 mai. Ȋn urmă cu cȃteva luni am fost plăcut surprinsă să primesc un e-mail de la Mircea Pricăjan, editorul Revistei de suspans care a adunat cu succes zeci de istorii sumbre și minunate ȋn paginile sale virtuale, de-a lungul a doi ani. Mi se propunea ca povestirea mea „Ultimul zbor” să fie inclusă în antologie. Am acceptat cu bucurie.

Pe multe din doamnele povești le știu și se numără și printre preferatele mele, dar mai sunt câteva pe care le-am descoperit abia acum. Din cele 105 texte apărute în Revista de suspans, 16 se regăsesc în antologie. Ele aparțin lui Alexandru V. Dan, Mirage Cat (Cătălina Fometici), Raluca Baceanu, Felix Tzele, Ioana Vișan, Alina-Cezarina Nicolae, Cristina Nemerovschi, Diana Alzner, George Arion, Lena Kart, Liviu Radu, Radu Romaniuc, Marian Dumitrașcu și Paul Tudor.
Antologia de față se adresează tuturor celor care ȋndrăznesc să se aventureze dincolo de normal, ȋn mrejele ȋntunecate ale firii, unde colcăie oameni cu șobolani sub piele, păpuși care iau locul oamenilor, fantome ale trecutului care prind viață, vise absurde, spaime, fantasme suave, mistere polițiste sau revelații mistice. 

Ea a avut lansarea pe 31 mai la Bookfest. Au prezentat evenimentul Alexandru Voicescu, Cristina Nemerovschi și A.R.Deleanu.

Din păcate, genurile mystery/horror/gothic nu au ieșit ȋncă din „nișă”. Poate nici nu trebuie s-o facă, ăsta-i farmecul lor. Oamenii sunt oare atȃt de acaparați de partea pozitivă și luminoasă a vieții ȋncȃt se feresc să achiziționeze cărțulii despre demoni și monștrii? Sau poate se tem să deschidă șifonierul cu păpuși stricate ascuns ȋntr-o odaie a minții lor. Mai degrabă a doua variantă, hehe.

Din fericire, grație eforturilor ȋntreținute de iubitorii de genu(uri), ele prind tot mai multă viață și ȋși iau zborul cu aripi măiastre, migrȃnd ȋnspre atenția tot mai multor cititori. Așa că luați de citiți antologia, de preferat la miezul nopții, ȋn compania unui ceas cu pendulă care se tȃnguie la ore fixe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.