joi, 21 iunie 2018

Întâmplări despre niciodată - lansare într-o zi de vară


Pe 3 iunie a avut loc, la Bookfest, lansarea primului meu volum de proză, Întâmplări despre niciodată - 7 povești neobișnuite despre singurătate”, apărut la editura Eikon. Cartea a venit pe lume după 4 ani de când am așezat ultimele litere din ea pe o pagină, tot într-o zi de vară, dacă îmi amintesc bine. Drumul a fost lung, însă a meritat. 
Ce m-a inspirat să le scriu? Ei bine, zbaterile inimii...un fluture-melancolie, un fluture-iubire așteptată care mi s-a cuibărit, cândva, în suflet. Apoi, când și-a luat zborul, mi-a lăsat câteva istorioare.

 Povestirea care dă titlul volumului a izvorât dintr-o iluzie a iubirii adolescentine, o himeră pe cât de fermecătoare la început, pe atât de tulburătoare pe parcurs. O corespondență mai puțin obișnuită dintre o fată timidă și visătoare și un băiat de departe. Ne-am întâlnit pe o felie de timp, într-o zi de apilie. Am vorbit mult, despre orașe, călătorii, găuri negre, univers. Ne-am plimbat mult. Nu ne-am atins niciodată. M-am insinuat în lumea lui, sau am încercat, însă nu am putut rămâne acolo. 


Mă străbat, asemeni unor cai în galop, amintiri nostalgic-diafane și umbrite din al căror miez s-au născut aceste texte... și zâmbesc. Acum câțiva ani nu m-aș fi gândit că dintr-o lacrimă pot crește aripi. Că singurătatea țese mileuri atât de frumoase din secunde de așteptare. Că o idee se poate rostogoli din mintea mea până se face ghem de întâmplări. 

La lansare, după cum mă așteptam, am avut emoții mari. La ce nu mă așteptam - au venit oameni pe care nu i-am văzut niciodată, „sala” s-a umplut, adicătelea scaunele așezate în fața scenei unde s-a desfășurat prezentarea cărții, unde am stat alături de domnul Valentin Ajder și de cei doi invitați ai mei, Oliviu Crâznic și Alexandra Medaru, scriitori și critici literari. Toți trei au vorbit despre carte, iar cuvintele lor m-au emoționat și surprins totodată. Am fost comparată și cu scriitori pe care nu i-am citit...încă 😃

Dacă v-am făcut curioase/curioși, puteți chema povestirile la voi în raft de aici. 

 Mai jos puteți trage cu ochiul la lansare:

Domnul VALENTIN AJDER:


                                                        ALEXANDRA MEDARU:


OLIVIU CRÂZNIC:

                                         
Și, desigur, nu au lipsit nici pozele cu cei care mi-au fost alături la lansare :)


Cele 7 povești în câteva cuvinte:- În „Marea din sertar”, o femeie este prizonieră în castelul unui bărbat despre care nu știe aproape nimic. Ea trebuie să rezolve un puzzle. Piesele lui se găsesc în camerele castelului, unde obiectele au darul vorbirii.

- Seducătorul Egor nu prețuiește nicio femeie. Viața lui se schimbă când descoperă umbre misterioase apărute pe unul din pereții casei sale, având o legătură neașteptată cu o femeie despre care nici nu știa că există.
- Un bărbat bântuit de o dramă sentimentală devine obsedat de un pian care prinde viață.
- Întâlnirea lui Anton cu unul din personajele trecutului său îi trezește o amintire din copilărie pe care o credea uitată; singuraticul doctor Mihailovici, controversat printre săteni, are o soție bolnavă, cu un secret înnegurat.
- „Colecția pierdută” spune povestea a doi colecționari de obiecte uitate în diferite locuri de îndrăgostiți; ei se hrănesc mereu din iubirea altora, incapabili ei înșiși de iubire.
- În „Întâmplări despre niciodată” o fată corespondează cu un bărbat enigmatic pe care nu îl vede niciodată, dar care îi lasă mesaje în locuri abandonate (în pantofi, pe o rochie, petale de flori).
- „Cazul doamnei Fly” este unul cât se poate de curios, o enigmă în care fluturii sunt un indiciu important.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.