duminică, 12 mai 2019

Neobişnuita idilă a cărţilor de joc

Tragedie. Lipseau trei cărți din pachet. Fugiseră aseară, după jocul de poker. Regele de Romb i-a dăruit dragostea Reginei de Inimă Roșie. Ea, surprinsă și fâstâcită în fața acestei declarații rombice de iubire, a zâmbit suav și a spus:

- Da, da! Să fugim, stăpânul sufletului meu! Departe de acei bărbați care mă dezbracă din priviri în fiecare joi seară la masa de jocuri.

Din nefericire, Regele de Inimă Roșie nutrea și el sentimente pentru regină. Și-a decupat inima și, cu un gest teatral, a strigat în urma amorezilor:

- Staaaați! Draga mea regină, eu te ador de o mie de ori mai mult! Inima mea are forma cuvenită, potrivită iubirii. Pe când a lui... Nu vezi? Flușturaticul ăla oscilează în patru direcții. Se aprinde de fiecare dată când cineva prinde o mână bună. Săptămâna trecută îi sfârâiau călcâiele după Dama de Inimă Neagră, doar că nu i-a mers cu ea. Duduia nu e deloc naivă. 

- Ia mai pune-ți pofta în cui, cumetre! i-a răspuns în zeflemea Regele de Romb și a continuat să fugă, trăgând-o pe regină după el. După un timp, cei trei au obosit și s-au oprit în fața mașinii de cusut. Regii s-au duelat cu acele de gămălie.
- Pămpălăule! 
- Don Juan răsuflat!
- Vezi că ai colțul îndoit, arăți penibil! 
- Mai bine ai grijă să nu-ți înfig sabia în ochi! 

Înainte să se declare un câștigător, Regele de Inimă Roșie a observat că regina dispăruse. Au căutat-o ore în șir. Parcă intrase în pământ. Regele de Romb s-a consolat în brațele Reginei de Treflă care deși nu era la fel de frumoasă, avea chef de o escapadă. Celălalt nu a renunțat să o caute, dar în cele din urmă s-a lăsat și el păgubaș.

În acea seară, mezinul familiei a deschis dulapul cu jucării și a văzut ceva neobișnuit - o carte de joc stătea lipită de soldățelul de plastic. De colțul de sus avea prinsă o bucată de dantelă, ca un voal de mireasă.

De Teodora Gheorghe
Imaginea surprinde arta lui Terry Border, care spune povești cu ajutorul obiectelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.